Home

Achtergrond

'Agrosector moet interessanter worden voor scholieren'

Jongeren moeten meer worden geïnteresseerd voor een carrièrre in de agrarische sector.

Dat moet name gebeuren door meer maatschappelijke stageplaatsen te creëren.

Dat is de kern van het gezamenlijk programma Arbeidsmarkt en opleiding, waartoe de productschappen en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) vanmiddag het startschot hebben gegeven.

De komende drie jaar wordt bijna 3 miljoen euro geïnvesteerd in het programma, waarbij de schappen 1,8 miljoen euro bijdragen en het ministerie 1,1 miljoen euro.

Met dat geld worden minimaal vijf proefprojecten uitgezet, zegt Cees Lommers, afdelingshoofd Arbeid bij het productschap akkerbouw. Daarbij gaat het om stagetrajecten in vijf verschillende ketens. De pilot van het productschap vis loopt al. Na drie jaar zou dit moeten resulteren in 1500 structurele stageplekken erbij. Daarnaast moet de relatie tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt verder worden versterkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.