Home

Achtergrond 448 x bekeken

Agrifirm gaat productie vleeskuikenvoer scheiden

Mengvoerfabrikant Agrifirm voert een specialisatie per fabriek in voor de productie van zijn vleeskuikenvoer.

Zijn fabriek in Meppel zal voortaan alleen start- en groeifase1-voer maken. De Agrifirm-fabriek in Wanssum produceert vanaf begin volgend jaar alleen groeifase 2- en afmestvoer. Dat bleek gisteren op een studiedag voor vleeskuikenhouders van Agrifirm in Wezep.

De specialisatie is een gevolg van de verschillende diameters van vleeskuikenvoer in de verschillende groeifasen van vleeskuikens. In Meppel is die diameter 2 millimeter en in Wanssum 3 millimeter. In Wanssum en Meppel zullen dezelfde kwaliteitsnormen gelden voor het maken van vleeskuikenvoer.

Vleeskuikenhouders die hun voer van het voormalige Cehave Landbouwbelang betrokken, krijgen vanaf 13 december van dit jaar een nieuw assortiment voer van Agrifirm. Dat assortiment komt overeen met het vleeskuikenvoer, dat Agrifirm voor de fusie met Cehave Landbouwbelang halverwege dit jaar had. De oude codes van het vleeskuikenvoer van Cehave Landbouwbelang verdwijnen dus.

Vleeskuikenhouders kunnen bij Agrifirm voortaan kiezen uit vier soorten vleeskuikenvoer. Die soorten zijn: EU-voer met dierlijke eiwitten, PL-voer met alleen plantaardige grondstoffen, Non-GMO-voer voor McDonalds en scharrelvoer voor de productie van pluimveevlees voor Plukon voor het Puur&Eerlijk-lconcept van Albert Heijn. Klanten van Agrifirm krijgen binnenkort een klantenmap voor het opbergen van alle informatie, die zij van Agrifirm krijgen over de nieuwe soorten vleeskuikenvoer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.