Home

Achtergrond

Afzet Conférence in China lijkt ver weg

In april 2011 komt een delegatie uit China naar Nederland om te spreken over markttoegang voor Nederlandse peren.

Dat zegt secretaris Leo Welschen van de belangenbehartiger voor handelsbedrijven Frugi-Venta. De Chinezen schrijven na het bezoek een protocol. Daarmee kan Nederland op zijn vroegst in 2012 peren exporteren naar China, aldus Welschen. Nu gaan Nederlandse peren via Hongkong naar China. De Chinezen staan vanwege fytosanitaire redenen nog geen Nederlandse peren toe. De Chinese overheid is vooral bang voor bacterievuur en de fruitmot.

Voor België, met Nederland de grootste producent van de qua populariteit groeiende Conférence-peren is toelating dichterbij. "De Chinese ambassadeur in Brussel heeft een protocol opgesteld en ondertekend. Nu wacht België nog op een positieve reactie uit Beijing."

Of registreer je om te kunnen reageren.