Home

Achtergrond 179 x bekeken

Advocaat Hernandez: beelden ruzie te vaag

Op de beelden die zijn gemaakt van de ruzie tussen PVV'er Marcial Hernandez en een ambtenaar van een ministerie, zijn alleen vage schimmen te zien.

Geen van de personen is te identificeren. Dat heeft de advocaat van Hernandez, Richard van der Weide, gisteren gezegd in het tv-programma Pauw en Witteman.

Ook is volgens hem niet duidelijk te zien wat er precies gebeurt. Het gaat volgens hem om wat duw- en trekwerk tussen twee of drie mensen van een groepje van vijf. Van der Weide mocht van het Openbaar Ministerie de beelden en het dossier van zijn cliënt maandag inzien. Het OM heeft nog niet besloten of het Hernandez zal vervolgen of niet.

Tijdens de ruzie eind september zou Hernandez een kopstoot hebben uitgedeeld. De belaagde man heeft aangifte gedaan. Hernandez bracht een nacht op het politiebureau door. De NOS meldde vrijdag dat er beelden bestonden van het incident en dat daarop te zien zou zijn dat Hernandez de ander twee klappen in het gezicht gaf.

Het Tweede Kamerlid van de PVV heeft ontkend dat hij een kopstoot dan wel klappen heeft uitgedeeld. Dat heeft hij na de NOS-uitzending van vrijdag nog eens met klem benadrukt tegenover PVV-leider Geert Wilders, zo liet Wilders weten. Als op de beelden anders mocht blijken, dan wordt het volgens Wilders wel een andere situatie. De PVV is de afgelopen weken geplaagd door PVV-Kamerleden die hebben gelogen over zaken die in het verleden fout zijn gegaan. PVV'er Eric Lucassen bleef in de fractie, maar James Sharpe gaf zijn Kamerzetel op.

De NOS had overigens zelf de beelden niet gezien, maar baseerde zich op betrouwbare bronnen. Van der Weide vindt de handelwijze van de NOS discutabel en overweegt hierover een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek, zei hij gisteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.