Home

Achtergrond 243 x bekeken

Actiecentrum in Baarlo om wateroverlast

Op last van burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo van de gemeente Peel en Maas hebben de hulpdiensten zaterdagmiddag groot alarm geslagen wegens de stijgende waterstanden van de beken in het kerkdorp Baarlo, vlakbij Venlo.

De gemeente heeft een actiecentrum ingericht om de wateroverlast aan te pakken, liet een woordvoerster van de brandweer zaterdagmiddag weten. In Baarlo was om 15.00 uur al 50 millimeter regen gevallen en ,,dat is heel erg veel'', zei een woordvoerder van de gemeente.

De zegsman zei dat de Kwisbeek die vanaf Helden door Baarlo de Maas in stroomt, normaal twee meter breed is, maar zaterdag op sommige plaatsen 50 meter. Dat levert met name in de kern van Baarlo veel wateroverlast op. Straten staan blank, kelders lopen onder en ook tuinderskassen lijden onder het hoge water. ,,Op dit moment wordt met man en macht gewerkt om het overvloedige water uit de woningen en straten te krijgen'', aldus de woordvoerder.

In Baarlo komen drie beken, waaronder de Kwisbeek, bij elkaar en veroorzaken in combinatie met de regen overstromingen. Bruggetjes over deze beken komen door het stuwende water omhoog en kunnen niet meer door het verkeer gebruikt worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.