Home

Achtergrond

Abengoa start eigen certifcering voor grondstoffen

Abengoa start een eigen certificeringssysteem voor de duurzaamheid van de grondstoffen die worden verwerkt tot bioethanol.

Het Spaanse concern doet dat omdat weinig lidstaten de Renewable Energy Directive hebben omgezet in nationale wetgeving. Daardoor kan Abengoa de grondstoffen, zoals mais en tarwe, maar in een klein aantal lidstaten kopen om aan de duurzaamheidscriteria van de EU te voldoen.

Volgens manager Joan Bolet van Abengoa Bioenergy hebben alleen Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Portugal en Zweden werk gemaakt van de RED-richtlijn, zie hij de jaarvergadering van het Comité van Graanhandelaren. "Op 1 december moeten alle lidstaten dat hebben gedaan. Dat gaat niet lukken. Dan ontstaat een onzekere situatie voor Abengoa wat betreft de aanvoer van grondstoffen. Daarom hebben we een eigen duurzaamheidssysteem opgezet."

Het Productschap Akkerbouw wil de RED-certificering onderbrengen in het voedselveiligheidscertificaat van de akkerbouw. Zo vergt het weinig extra administratie voor de telers en de verwerkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.