Home

Achtergrond 372 x bekeken

Aardappelen met nieuw soort zetmeel

Een Wageningse onderzoeker heeft een aardappelen ontwikkeld met nieuw soort zetmeel.

Dat maakt Wageningen UR bekend. Nieuwe soorten zetmeel kunnen fungeren als betere, groene grondstof voor nieuwe toepassingen in bijvoorbeeld de bouw en de papier-, lijm-, diervoeder- en voedingsmiddelenindustrie.

Met het onderzoek hoopt Xingfeng Huang op 29 november te promoveren aan de Wageninger universiteit. Huang slaagde er in om via genetische modificatie aardappels te ontwikkelen met zetmeelkorrels die groter zijn, een sterker vermogen hebben om water te binden bij bijvoorbeeld het maken van sauzen en beter water vast kunnen houden zodat de betreffende voedingsmiddelen beter in te vriezen en te ontdooien zijn.

De nieuwe soorten zetmeelaardappelen kunnen op de bestaande of op heel andere vlakken hun toepassingen vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.