Home

Achtergrond

'Aantal jongeren met alcoholcoma neemt toe'

Het aantal kinderen onder de 16 jaar dat met een alcoholvergiftiging op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis terechtkomt, blijft toenemen.

Ongeveer een derde van die jongeren met een alcoholcoma kocht de drank zelf in een supermarkt of een horecagelegenheid, terwijl het wettelijk verboden is alcoholhoudende dranken te verkopen aan kinderen jonger dan 16 jaar.

Dat zegt communicatiewetenschapper Joris van Hoof, die vrijdag aan de Universiteit Twente promoveert op een onderzoek naar drankgebruik onder jongeren. Het Nederlands Signalerings Centrum Kindergeneeskunde (NSCK), waarbij vrijwel alle kinderartsen zijn aangesloten, begon in 2007 met het bijhouden van alcoholgerelateerde ziekenhuisopnames van kinderen. In dat jaar zagen kinderartsen 297 gevallen. In 2009 waren het er al vijfhonderd en uit de cijfers over het eerste halfjaar van 2010 blijkt dat hun aantal verder toeneemt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.