Home

Achtergrond 172 x bekeken

ANWB: niet met caravan of aanhanger de weg op

De ANWB raadt automobilisten vrijdag af met een caravan of aanhanger de weg op te gaan in verband met de harde wind.

Een woordvoerster zegt dat het ook op de motor vermoedelijk niet prettig rijden is. De verkeersdienst verwacht weinig problemen omdat het vrijdag doorgaans iets stiller op de weg is. Wel zijn enkele telefoontjes binnengekomen over vrachtwagens die niet helemaal beladen zijn en daardoor last hebben van de wind.

De ANWB roept verkeersdeelnemers op rekening te houden met zware windstoten.

Schiphol waarschuwt reizigers vanochtend rekening te houden met vertragingen en mogelijk annuleringen. Door de harde zuidwestenwind is er minder baancapaciteit. Een woordvoerster van de luchthaven denkt dat dat zeker tot in de middag gaat duren.

Ook andere luchthavens in Europa hebben last van de harde wind, waardoor passagiers er rekening mee moeten houden dat ook daar vluchten later zullen vertrekken.

Bij harde zuidwestenwind kan Schiphol slechts twee hoofdbanen gebruiken: de Kaagbaan en de Buitenveldertbaan. De luchthaven heeft in een normale situatie vijf hoofdbanen beschikbaar voor opstijgende en landende vliegtuigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.