Home

Achtergrond 264 x bekeken

AID doet nader onderzoek naar zuivelfraude Limburg

De Algemene Inspectiedienst moet nader onderzoek doen naar de vermeende fraude met superheffing bij zuivelbedrijf Karreveld in het Limburgse Heibloem.

De rechtbank heeft om dat onderzoek gevraagd, meldt het openbaar ministerie.

De strafzaak tegen het zuivelbedrijf is afgelopen zomer door de Roermondse rechter aangehouden. Afgelopen maand is de zaak opnieuw aan de orde geweest. De planning is dat de strafzaak volgend jaar in februari zal worden afgerond.

Volgens het OM is sprake van valsheid in geschrifte en witwassen. Het OM verwijt het bedrijf en de eigenaren dat Nederlandse melk buiten de superheffing is gehouden via een constructie met Poolse bedrijven. Tegen de twee eigenaren zijn afgelopen zomer geëist van vijftien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk en een boete van 100.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.