Home

Achtergrond 1 reactie

AH Extra mager vlees wint prijs

Extra mager vlees van Albert Heijn heeft dit jaar de zogeheten Jaarprijs Voedingscentrum 2010 gewonnen.

Dit vlees bevat 30 procent minder vet dan andere magere vleessoorten. Extra mager vlees mag een jaar lang het beeldmerk Jaarprijs Voedingscentrum 2010 dragen. Dit maakte het Voedingscentrum vandaag bekend tijdens het 10-jarig jubileum van het instituut.

Andere genomineerden voor de Jaarprijs Voedingscentrum 2010 waren Groenten en peulvruchten met 0 procent toegevoegd zout van HAK B.V., Kips' Dora Magere Boterhamworst van Zwanenberg Food Group en Lassie Toverrijst Extra van Grupo SOS Nederland B.V.

De jury is tevreden over de kwaliteit van de inzendingen. ,,Er is voldoende aandacht voor meer vezels en minder verzadigd vet, calorieën en zout.'' Het is volgens de jury opvallend dat bedrijven steeds vaker kijken hoe zij hun bestaande producten kunnen verbeteren.

De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Minder suiker in zuivelproducten en fruitdranken van Friesland Campina Benelux en Danoontje Verse Magere Drinkyoghurt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    veelvlees

    kwistnietdat appie vlees maakte

Of registreer je om te kunnen reageren.