Home

Achtergrond 486 x bekeken 32 reacties

250 varkens omgekomen door brand

Door een brand in een varkensstal aan de Wooldseweg in Winterswijk zijn gisteravond 250 varkens omgekomen.

Dat heeft de brandweer bekendgemaakt. De brand is vermoedelijk ontstaan door een gaskachel. Omliggende varkensstallen bleven gepaard. Er raakten geen personen gewond.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ??

  @Leo toch,wie weet heb ik ook wel een hele goeie reden om niet mij personalia vrij te geven, maar dan is het laf. Ik heb nog geen onwaarheid geschreven, waar herkauwer door jagertje al menig keer tot de grond toe is neergeslagen met feiten van jagertje.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Wat is te zot voor woorden??
  Er zijn er hier verschillende op de site die ons uitmaken voor wat ik eerder beschreven heb, U mischien niet maar andere wel!
  En nee ik heb nix te verbergen, waarom zou ik.
  Ik produceer op een welzijne manier vlees voor de consument, zoals DIE het wil.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Jagertje, ik ben absoluut niet geinteresseerd in jouw persoonlijke gegevens en evenmin in die van de zielepoot die zich achter leestekens verschuilt. Het getuigt alleen van intense lafheid om anoniem talloze Feiten te ontkennen en Waarheden te verdraaien!Ik vestig er bovendien jouw aandacht op dat ik niks verzonnen heb van hetgeen er in mijn vogelgriepdossiers staat. Sterker nog: de werkelijkheid is veel érger, zoals inmiddels door de Q-koortsellende is gebleken. Men gaat bij LNV létterlijk over boeren-, burger- en buitenlui-lijken!

 • no-profile-image

  varkenshouder

  dit is niet best als dat klopt. Wat kunnen we hier tegen doen?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Calimero, ik ben nog geen enkele keer door jagertje neergeslagen. Het enige wat hij keer op keer doet is mijn keiharde feiten over jachtmisstanden ontkennen en wat bijeen gegoogelde prietpraat aanslepen. Ik heb nooit gezegd dat ik de huidige versie van de Wwf tot op de letter kén, want dankzij het parlementaire CDA-LPF-grofvuil van destijds weet zélfs het papier waarop de wet staat afgedrukt allang niet meer wat nu wél en wat niet meer overeenkomstig de thans vigerende wetgeving is. Op die fiets lust ik er dus nog wel een paar.
  Jagertje, wat wil je met jouw persbericht nu bewijzen? Niemand heeft toch gezegd dat dergelijke typen niet tot alles in staat zijn? Maar zulk gajes heeft absoluut niks van doen met beschaafde acties voor bétere dierenrechten. Dit is een gevaarlijke crimineel van een soort kaliber als volkert van der g. En die maken onnoemelijk méér kapot dan ieder weldenkend mens lief is!

 • no-profile-image

  ??

  Herkauwer, waar is jou bewijs? Het vorige filmpje van jou, liet alleen een histerische tante zien en verders weinig. Op ander forum "slaat" jagertje je weer flik om de oren.

 • no-profile-image

  ??

  Rund, jagertje heeft je al weer tuk en je valt er elke keer op. Wacht wel op het boek, kan je net als spotvogel de hele tijd je boek promoten. Tot nu toe helaas een hoop luchtfietserij en weinig concreets en dat vinden we waverveen erg gedsie.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Nogmaals vraagtekenlafbek: maak je naam bekend of verdwijn uit de fora met jouw laag bij de grondse insubordinaties. Ik heb die twee dossiers geschreven en uitgegeven om zwart op wit vast te leggen hoe onze overheid - in de staatskundige rechtspersoon van LNV- de boeren al jarenlang aanrandt, naait en verkracht. Daar heb ikzelf helemaal geen baat bij, want ik ben geen boer. Maar het is tekenend dat, door de overheid de grond in getrapte, boeren zelfs nu nog te dom zijn om zich te groeperen en de staatskoe bij de hoorns te vatten!

 • no-profile-image

  ??

  @Spotvogel,

  Je bent net een lp-plaat, herhaling op herhaling. Jij bent net zo anoniem(al weet iedereen wie je bent) als herkauwer,katja,lizette,rinie,anti jacht etc, dus die lafheid geldt voor jou zowel deze.
  Daarnaast, die idioot die bij Paul de Leeuw was,ga zijn verleden naar,die had ook brandgesticht!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Laffe vraagtekenventer, ik ben niet anoniem maar gebruik alleen mijn geregistreerd schrijverspseudoniem. Mijn naam is Leo van den Bergh en ik heb me nog nooit érgens achter verscholen. In twee dikke dossiers heb ik het daarentegen open en bloot opgenomen voor de pluimvee-, melkvee- en varkenshouders en uit de doeken gedaan hoe LNV keer op keer veterinaire uitbraken doet ontstaan om op die manier ijskoud - en buiten het parlement om- bedrijven weg te kunnen saneren. En ik ben het méér dan zat om door hersenloze kopkleppers voor vuilnis uitgemaakt te worden. Stank voor dank! Het is te zot voor woorden wat die varkenshouder nu weer uitkraamt. Zo'n vent heeft kennelijk veel te verbergen!En dat jij zo oliedom bent dat je meent dat ik mij achter andermans/-vrouws pseudoniem zou verbergen spant wel helemaal de kroon. Door lieden zoals jij bezig ik wél graag termen als 'zultkop' of 'romp op benen'. Tip: gebruik die dus voortaan maar als jouw pseudoniem.

 • no-profile-image

  de eerlijke

  Inderdaad opvallend dat er zoveel stalbranden zijn. Het lijkt wel alsof er opzettelijk brandgevaarlijke situaties worden gecreëerd door sommige veehouders, om flink verzekeringsgeld op te kunnen strijken als de boel in rook opgaat.

 • no-profile-image

  ??

  Kritische lezer, niet de behoefte aan, heb al lang geleden, me keuze gemaakt, dus geen invloed op mij :)
  Maar het alleen bekritiseren van mij, dat ik anoniem bent, terwijl die van herkauwer of jou niks zou zeggen, dan ben je gewoon laf!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, JIJ bent hier degene die mensen zonder enig bewijs verdacht zit te maken (lees: criminaliseren) en die aldoor Feiten ontkent en waarheden verdraait! Wees een vent en geef me jouw email adres. Dan heb je per kerende post zo een prachtige fotoserie van de misstanden waarvan aangifte werd gedaan. Mat alle namen en adressen van de daders- jouw collega jagers- erbij! Sorry Toontje, dat jagertje versjteerd al tijdenlang fatsoenlijke discussies. Verstoren en versjteren zijn nu eenmaal des jagers kenmerken!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Om even terug te komen op het gene waar dierenrechten extremisten toe in staat zijn plaats ik onderstaand persbericht
  ______________________________________
  Vegan Streaker verdacht van brandstichting

  VUGHT - Peter Janssen alias de Vegan Streaker, wordt door justitie ook verdacht van de brandstichting in de bestelbus van een slager in Vught in 2006.
  De rechter-commissaris bepaalde vrijdag dat de 24-jarige man uit Vught, die vastzit wegens de vrijlating van enkele duizenden nertsen in het Zeeuwse Stavenisse, nog zeker twee weken vast blijft.

  De verdachte dierenactivist werd meer dan een jaar geleden landelijk bekend toen hij de televisieshow van Paul de Leeuw gehuld in alleen een slip verstoorde. Dinsdagochtend werd hij aangehouden in een huis in Loon op Zand.

  Bij de actie in Stavenisse (Zeeland) werden 2500 tot drieduizend nertsen vrijgelaten. De meeste dieren konden later weer worden gevangen. Een aantal werd echter dood teruggevonden. In de omgeving van de fokkerij beten de beestjes kippen dood. Justitie is nog op zoek naar medeverdachten.

  Nieuwe Revu
  Weekblad Revu ging met de activisten mee naar de dierenbevrijdingsactie. Volgens een verhaal dat deze week verscheen kreeg Janssen hulp van één vrouw.

  In het blad biecht de Vughtenaar onder meer de actie bij de slager in zijn woonplaats op. De bestelbus van de slager stond volgens hem dicht bij zijn huis. ,,Ik gebruikte iets te veel benzine en bijna sloeg het vuur over. Voor de publieke opinie was het niet goed geweest. Zelf had ik er geen probleem mee gehad als de hele boel was afgefikt'', liet hij optekenen.

  Justitie laat weten dat de Revu aan het dossier is toegevoegd.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Lees die boeken dan eens, ??,?? en oordeel dan pas.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Nou Toontje dat valt wel mee hoor.
  Er werden boeren beschuldigd van brandstichting om zo van hun bedrijf af te komen en dik verzekeringsgeld te innen.
  Ik gaf hierop mijn reactie dat extremisten ook nog wel eens graag een brandje stichten.
  Hierbij plaatste ik een persbericht over de Vegan Streaker.
  Herkauwer vindt het nog wel eens nodig om dan met zijn verhalen over jacht misstanden te komen, alleen zijn dat zijn eigen verhalen zonder enig bewijs.
  Maar dat is zijn tekortkoming.

  Groet, J@gertje

 • no-profile-image

  spotvogel

  Varkenshouder, kort gezegd: LNV experimenteerde al in 1984 in het geniep met het uitzetten van Mkz (Noordoostpolder) en heeft dat in 1997 (Varkenspest), 2001 (Mkz) en 2003 (Vogelgriep) met succes in de praktijk gebracht om de sectoren ijskoud te saneren in beoogde reconstructiegebieden en daar zoveel mogelijk bedrijven tot faillissement te drijven. Vorig jaar herhaalde zich dat met Q-koorts!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje nogmaals: van alle in de fora door mij genoemde Strafbare Feiten werd aangifte gedaan. Ik heb ook een aantal keren de regioteams genoemd waarbij zulke aangiften gegaan werden. Deze fora zijn echter geen dependance van het OM. En ik word niet altijd geinformeerd over de boetes en sancties die werden opgelegd. Je zou mij juist dankbaar moeten zijn dat ik nog heel veel malafide jagers ontzie, door alleen de onomstotelijk vastgelegde misstanden over het voetlicht te halen. Anti Jacht gaat veel korter door de bocht en scheert alle jagers over dezelfde kam. Ik probeer altijd te relativeren.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwertje, Over prietpraat gesproken...
  Jij hebt met al jouw verhalen nog geen enkele keer enige bewijslast geleverd.
  Ik zeg het nogmaals, kom met bewijzen.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  toontje

  tut tut tut, we rollen weer lekker over elkaar heen met zinloze reactie's waar we weinig aan hebbben. Om bij het onderwerp te blijven, volgens mij is er gewoon iets vervelends gebeurt. Van een brand word in de meeste gevallen niemand beter. De verzekering probeert zo weinig mogelijk te betalen en het tekort kan door de gedupeerde opgehoest worden. Niemand word er beter van, geen varken geen boer geen verzekeringsmaatschappij.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Dus eigenlijk ben je er voor de veehouder??
  Prima!! Wat is dan de werkelijkheid van de LNV??

 • no-profile-image

  ??

  @Leo toch, door het schelden geef je al aan, dat je een klein kind bent. Waarom pak je herkauwer niet aan? Of Anti Jacht of Katja? Het zelde geldt voor hun als je, dat al niet begrijpt, wat moet ik me voorstellen van die twee boeken, leesvoer voor kinderen van 1 jaar?

 • no-profile-image

  varkenshouder

  wie word er crimineel bestempeld?
  In elk forum hier worden veehouders bestempeld als moorderaars of criminelen en worden we vergeleken met de duitsers uit de tweede wereldoorlog!! wie bestemeld nu wie??

 • no-profile-image

  herkauwer

  Calimero, houd jij je er buiten. Dat 'vorige filmpje'was niet van mij maar werd door Peter van de Posbank, alias
  Jagertje, aangedragen. Ik vroeg hem om zijn mailadres, zodat ik hem alle fotografische bewijslast kan toezenden.Maar als rechtgeaard lafbek is hij daar te schijterig voor. Nét als jij.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwer, Als je die foto's en video's naar mij zou sturen zou ik de boel immers alleen maar weer kunnen verdraaien.
  Zet dat beeld materiaal maar beter in zijn geheel( met processen verbaal en gerechtelijke uitspraken) op een openbaar album.
  Je plaatst vervolgens de link op dit forum waarna we er met z'n allen van kunnen genieten.
  Je bereikt bovendien zo een veel breder publiek en ik kan niets meer verdraaien.
  Lijkt je dat geen goed idee??
  Tip: probeer het eens op mijnalbum.nl
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Zjon

  Je bent duidelijk niet helemaal 100% oke in je bovenkamer. Als je de laatste rapporten hebt gelezen (ook van LTO) dan staat daar duidelijk in vermeld dat de branden ontstaan door NALATIGHEID van de veehouders. Maar jij bent niet alleen schuldig aan de dood van vele dieren, bovendien heb je duidelijk last van paranoia en waanvoorstellingen. Iets teveel vlees gegeten misschien? Tja daar krijg je nou eenmaal allerlei nare ziektes van.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Inderdaad Zjon en Eerlijke Boer, het is van de krankzinnige dat er lieden zijn die schaamteloos en zonder een spoor van bewijs of zelfs maar verdenking agri-critici durven criminaliseren door hen van brandstichting te betichten. Nog geen maand geleden ging er niet ver hier vandaan, bij Dreumel, een pluimveestal met 45.000 hennen in vlammen op. Terwijl de brandweerkorpsen nog met nablussen bezig waren werd er door een zekere Sjeng uit Sjengstad en Dirk uit NL op een schandalige wijze brandstichting geinsinueerd (zie forum: Brand doodt 45.000 kippen). Zulke laffe anonieme vuilspuiers zouden zélf eens grondig gescreend moeten worden!

 • no-profile-image

  varkenshouder

  jawel 110% ok!!
  Dus kortsluiting of een brand waar we niets aan kunnen doen is NALATIGHEID??
  Dus als erbij jouw iets afbrand thuis, bv door kortsluiting waar je nix aan kan doen is dat NALATIGHEID??

 • no-profile-image

  J@gertje

  @??,??, Leo ventileert in zijn "dossiers" louter zijn eigen menig
  Spotvogel, Win even informatie in bij Herkauwer, die heeft alle persoonlijke gegevens van zowel ??,?? als die van mij.
  Dat beweert hij althans.
  Succes verder hè…
  Groet,
  J@gertje.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Waar blijven de reactie's van onze "dierenvrienden"?
  Het is toch wel opvallend dat er de laatste tijd in 1 keer zoveel branden zijn in de veehouderij!
  Zou dit een aktie kunnen zijn om boertje te pesten en weg te krijgen uit nederland?

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Kritische Lezer, zie zo'n beschamend anoniem figuur nu toch eens aan. En dat durft Mij laf te noemen! Ik ben niemands hoeder en zolang Herkauwer, Katja en weet ik wie nog meer maar de waarheid neerschrijven en onwaarheden c.q. misstanden bekritiseren, zie ik niet in waarom ik moeite zou moeten hebben met hun persoonlijkheid. Die bovendien in het geval van Katja duidelijk omschreven is, met woonplaats en zelfs met de straatnaam er dikwijls bij. Herkauwer zal best wel goede redenen hebben om zijn personalia niet prijs te geven. Nét als Anti Jacht. Want die twee heren kennen tot in de details alle misstanden. Tot in de uithoeken des lands! En daar maakt men in bepaalde kringen géén vrinden mee!

 • no-profile-image

  ??

  Denk om je hart, dus als iemand niet met jullie mee blert,dat is het laf, maar herkauwer,anti jacht etc is normaal.
  Dubbel moraal Leo!
  We weten ondertussen wel dat je twee boeken hebt geschreven, mooi voor jou.

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.