Home

Achtergrond 351 x bekeken 5 reacties

Zwitsers Parlement wil quotering terug

De Zwitserse Nationalrat, het federale parlement, wil de melkquotering terug.

Het heeft daartoe een motie aangenomen van Andreas Aebi. Diens motie werd met 104 stemmen voor, 60 tegenstemmen en 20 onthoudingen aangenomen. Aebi's motie werd mede ondertekend door drie andere parlementariërs, die eveneens van boerenafkomst zijn en allen tot verschillende fracties behoren. De motie komt nadat was vastgesteld dat de Zwitserse zuivelorganisatie BOM er niet in was geslaagd orde te herstellen in zuivelland.

Sinds het afschaffen van de quotering twee jaar geleden kampen Zwitserse melkveehouders met lage prijzen, hoge overschotten en betaalden ze niet mee aan het opruimen van een groot boteroverschot. De hoop is dat nu enige rust terugkeert.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin

  Is dit wat ons te wachten staat in 2015? of de jaren erna.

 • no-profile-image

  angela

  Leer eerst Duits ,Stumper.

 • no-profile-image

  Boesje

  Jazeker, boerinnetje. Dat is de wens van de politiek geholpen door de LTO.

 • no-profile-image

  willem

  Nee Boerin, dit staat ons niet te wachten.
  Zwitserland is geen exporterend land, alles moet op de zwitserse markt worden afgezet,
  Zelfs bij de paar Aldi`s die Zwitserland nu pas heeft mogen uitsluitend zuivel produkten en vlees worden verkocht van eigen bodem.
  Dus ook geen import van zuivel en vlees.
  Dit alles kunnen we niet met Nederland vergelijken, wij moeten het van de export hebben, nu al en in de toekomst na 2015 nog meer. Wie daar niet op heeft gerekend kan het in de toekomst nog heel moeilijk krijgen.

 • no-profile-image

  Friesenkuh

  steter tropfen höhlt den Stein. Auch die Schweizer BAuern können nicht für 56 Rappen produzieren. Die BOM ist gescheitert, es liegt Butter im Lager die soll jetzt mit der "Superabgabe" verkauft werden. Ob die denn jetzt wohl Marktanteile auf dem Weltmarkt verlieren???

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.