Home

Achtergrond

Zwitserland bouwt allergievrije huizen

Nabij de Zwitserse stad Zürich komt een nieuw type woningen. Het zijn flats voor mensen die lijden aan een zeldzame allergie.

Patiënten met Multiple Chemical Sensitivity (MCS) kunnen niet tegen chemische stoffen zoals verf of deodorant.

,,Ik kan niet lang in een kantoor of gewone flat blijven'', zegt Christian Schifferle, voorzitter van de groep patiënten die gezamenlijk vijftien speciale flats laat bouwen. De woningen worden grotendeels gemaakt van natuursteen, zonder enige chemicaliën. Bij de ingang van het complex komen zuiveringsinstallaties om stoffen zoals parfums weg te zuigen.

Het project in het dorp Leimbach kost bijna 6 miljoen Zwitserse franken (ruim 4 miljoen euro), waarvan nog een kwart moet worden gevonden. De flats zijn in 2013 klaar, na twintig jaar voorbereiding. Ze zijn de eerste in hun soort in Europa, meldde nieuwssite swissinfo.ch woensdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.