Home

Achtergrond 3 reacties

Zuivelsector kiest stevige aanpak salmonella

De Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) en LTO Nederland kiezen voor een harde aanpak van de salmonella-aanpak in de melkveehouderij.

Bedrijven met voortdurend ongunstige tankmelkuitslagen moeten onder meer besmet vee ruimen een plan van aanpak maken om verdere besmetting te voorkomen of te beheersen. Dit schrijft de NZO in een subsidie-aanvraag voor het salmonella-programma dat woensdag wordt besproken in het Productschap Zuivel (PZ). Bedrijven de geregeld ongunstige uitslagen hebben, moeten verplicht workshops volgen om de salmonella-problematiek te kunnen beheersen. De verplichte workshops gelden niet direct vanaf 1 januari 2011, wanneer de zuivelbedrijven salmonella-beheersing in hun leveringsvoorwaarden opnemen. In eerste instantie kunnen melkveehouders vrijwillig deelnemen aan workshops. Vanaf medio 2011 volgen verplichte workshops voor probleem-bedrijven. De NZO gaat ervan uit dat volgend jaar zo'n 6.000 melkveehouders een workshop gaan volgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Ja laten we elkaar allemaal blij maken met nieuwe regels en verplichtingen. Boeren zien nu al bijna door de bomen het bos niet meer, je bent de hele zondag zoet met papierwerk. Gelukkig wordt er goed voor betaald en de maatschappij heeft hier heelveel respect voor.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Terecht, para ook gelijk aanpakken

 • no-profile-image

  ANONIEM

  Salmonella komt door ganzenplaag we hebben er deze winter al 3 miljoen op visite!

Of registreer je om te kunnen reageren.