Home

Achtergrond

Zeven miljoen liter bier op Oktoberfest

Het Oktoberfest in München heeft voor een bierrecord gezorgd: zo'n 6,4 miljoen bezoekers dronken zeven miljoen liter bier.

Dat meldde de organisatie van het feest maandag. Om een bodem te leggen voor al dat bier werden 117 ossen, 59 kalveren en duizenden kippen geconsumeerd. Hoewel het veel drukker was dan vorig jaar werd het bezoekersrecord van 1985 niet verbroken. Toen kwamen 7,1 miljoen mensen op het evenement af.

Het feest duurde 17 dagen en eindigt maandag. Voetbaltraner Louis van Gaal laat het feest dit jaar aan zich voorbijgaan. De coach van Bayern München en zijn spelers, die de laatste weken niet in vorm zijn, gaan trainen in plaats van bier drinken.

Het Oktoberfest ontstond tweehonderd jaar geleden uit de luisterrijke bruiloft van kroonprins Ludwig van Beieren met prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.