Home

Achtergrond

Zeeland komt afspraken EHS na

De provincie Zeeland komt de afspraken met het rijk over de realisering van de ecologische hoofdstructuur na. Dat zegt gedeputeerde Frans Hamelink van Zeeland.

Hamelink reageert op het besluit van zijn collega Piet Jansen in Overijssel om de aankoop van natuur voorlopig op te schorten. “Wij zullen de afspraken met het rijk over de verwerving van de EHS nakomen. Daar staat onze handtekening onder”, aldus Hamelink.

Zeeland heeft al ruim driekwart van de ongeveer 5.400 hectare nieuwe natuur verworven. “We zijn dus in de fase van afronding. Het regeerakkoord biedt voldoende ruimte voor afronding van de ecologische hoofdstructuur en Zeeland. Ook met een bezuiniging van 25 procent zal Zeeland in 2018 klaar zijn”, zegt de gedeputeerde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.