Home

Achtergrond 228 x bekeken

Yara spint garen bij hoge graanprijs

De Noorse kunstmestfabrikant Yara heeft een sterk derde kwartaal neergezet.

Volgens ondernemingsdirectietopman Jørgen Ole Haslestad verliep het derde kwartaal van dit jaar nog aanzienlijk beter dan vooraf voorzien. Volgens hem is er sprake van zowel hogere afzetvolumes als fors hogere marges.

Belangrijkste factor voor de florissante ontwikkeling bij het Noorse concern is de wereldwijd krap uitgevallen graanoogst en de daardoor veroorzaakte sterke stijging in de graanprijzen. Daarvan profiteren de kunstmestprijzen ten volle, aldus Haslestad.

Het nettoresultaat van Yara in de periode juli-september belandde op omgerekend circa 241 miljoen euro, tegen slechts 44 miljoen euro in hetzelfde kwartaal van 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.