Home

Achtergrond 1 reactie

Witlofprijs op veiling REO stijgt naar 88 cent per kilo

De gemiddelde witlofprijs op veiling REO steeg in de eerste negen maanden van dit jaar naar 88,1 cent per kilo.

Daarmee ligt het prijsniveau dit jaar bijna 53 procent hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit het aanvoeroverzicht dat de veiling in het Belgische Roeselare heeft gepubliceerd. De aanvoer van witlof op REO was in de eerste negen maanden van dit jaar 5,3 procent kleiner dan in dezelfde periode van vorig jaar. Doordat de prijs per kilo dit jaar 30,7 cent per kilo hoger ligt dan vorig jaar valt de veilingomzet bij witlof 44,7 procent hoger uit op bijna 11 miljoen euro.

Het grootste groentegewas op veiling REO is prei. De omzet van dit gewas is met 6,6 procent toegenomen tot 32,3 miljoen euro in de eerste negen maanden van dit jaar. Dit jaar is zowel de aanvoer als de prijs hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De aanvoer is licht toegenomen met een plus van 0,5 procent. De prijs is met 6,1 procent gestegen naar 76,3 cent per kilo, tegen 71,9 cent in dezelfde periode vorig jaar.

Ook de grotere glasproducten op de veiling laten een forse omzetgroei noteren. Bij glassla is de omzet met 34,1 procent gestegen naar bijna 18,9 miljoen euro. Deze groei vloeit voort uit een gemiddelde prijs die met 41,3 cent per krop ruim 40 procent hoger ligt dan een jaar geleden.

Bij de losse tomaten resulteert een 20,5 procent kleiner aanbod en een 59 procent hogere prijs (81,4 cent per kilo) in een omzetgroei van 26,3 procent. De omzet van komkommer is met een kwart toegenomen bij 1,3 procent meer aanbod en 23,8 procent hogere prijzen (30,2 cent per stuk).

Eén reactie

  • no-profile-image

    groente boer

    willen jullie tuinders aub weer meer gaan produceren kunnen wij weer meer marge maken ondanks lagere verkoopprijzen en hebben we veel blijde klanten want ze vinden alles zo goedkoop. dit jaar vinden ze alles maar duur ze beginnen ook gewoon te wennen aan altijd maar lage prijzen denken ook echt dat jullie het er voor kunnen doen immers alles groeit toch vanzelf en we hebben de polen toch ps het begin is er weer 127 ha tomaten komen erbij op agriport groetjes

Of registreer je om te kunnen reageren.