Home

Achtergrond 166 x bekeken 1 reactie

Windows 7 wint snel terrein

Windows 7 van Microsoft verovert in Nederland snel terrein.

Een jaar na de introductie hebben ongeveer drie miljoen mensen in Nederland het besturingssysteem op hun pc. Hiermee is het marktaandeel van Windows 7 in Nederland 25 procent. Dat maakte Microsoft, dat zich baseert op cijfers van onderzoeksbureau Statcounter, donderdag bekend.

Bij voorganger Windows Vista waren na een jaar 1,5 miljoen mensen in Nederland overgestapt en dat was al meer dan bij voorganger XP. Volgens Ralf Becks, bij Microsoft Nederland verantwoordelijk voor de consumentenmarkt, heeft het succes van Windows 7 te maken met de lange testperiode. Het systeem werd voor de introductie al door acht miljoen mensen getest. ,,Hierbij stond gebruiksgemak centraal.’’

Verreweg de meeste nieuwe computers worden verkocht met Windows 7. Van alle desktops en laptops die in augustus bij detailhandelsketens over de toonbank gingen, werd 85 procent inclusief Windows 7 verkocht. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK Retail and Technology.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Echt een artikel voor AGD!

Of registreer je om te kunnen reageren.