Home

Achtergrond 165 x bekeken

Wilders berecht voor beledigen en haat zaaien

PVV-leider Geert Wilders staat vanaf maandag terecht bij de rechtbank in Amsterdam.

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hem ervan dat hij moslims heeft beledigd door de Koran met Mein Kampf te vergelijken. Ook zou Wilders met uitspraken in onder meer de Volkskrant en dagblad De Pers hebben aangezet tot haat en discriminatie.

Het OM wilde Wilders eigenlijk niet vervolgen, maar mensen die aangifte tegen hem hadden gedaan, beklaagden zich met succes bij het gerechtshof in Amsterdam. Dat gaf vorig jaar januari opdracht aan het OM de politicus toch te vervolgen.

De rechtbank in Amsterdam heeft vijf zittingsdagen uitgetrokken voor de zaak, die in zowel binnen- als buitenland veel aandacht trekt. Journalisten en belangstellenden worden streng gecontroleerd en moeten door een aparte ingang bij de rechtbank naar binnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.