Home

Achtergrond

Werkloosheid eurozone licht gestegen

De werkloosheid in de eurozone is in september licht gestegen tot 10,1 procent van de beroepsbevolking.

Dat maakte het Europese bureau voor de statistiek Eurostat vandaag bekend. Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van analisten gepolst door Reuters. In augustus stond de werkloosheid in de zestien eurolanden op een herziene 10 procent. Eerder werd voor augustus een werkloosheidspercentage gemeld van 10,1. In september 2009 bedroeg de werkloosheid in de eurozone 9,8 procent.

In de eurozone zitten nu bijna zestien miljoen mensen zonder betaald werk. In de gehele Europese Unie van 27 landen gaat het om ruim 23 miljoen werklozen. De werkloosheid in de EU bedroeg in september 9,6 procent, onveranderd ten opzichte van augustus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.