Home

Achtergrond

Weer vertraging bij debat over verbod nertsenhouderij

Opnieuw dreigt de behandeling van het wetsvoorstel voor een verbod op de nertsenhouderij vertraging op te lopen. Dat bleek gisteren tijdens de voortzetting van het debat over deze kwestie in de Eerste Kamer.

De indieners van het plan voor een verbod, PvdA en SP, willen extra tijd om na te denken over compenserende maatregelen voor nertsenhouders. De Christenunie zal het verbod alleen steunen als hiervoor voorzieningen worden getroffen en de stem van die partij is doorslaggevend.

Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem (PvdA) wil zelf met voorstellen komen en dit niet overlaten aan landbouwminister Gerda Verburg of de Eerste Kamer. Mogelijk is opnieuw een novelle, een soort aanvulling op het plan, nodig. Gedacht wordt onder meer aan een sloopregeling. Dinsdag wordt waarschijnlijk beslist of deze novelle er moet komen.

In dat geval moet het voorstel voor een verbod opnieuw door Tweede en Eerste Kamer worden behandeld. Senator Egbert Schuurman (Christenunie) zei niet te verwachten dat SP en PvdA dusdanige voorzieningen zullen treffen dat zijn partij het wetsvoorstel zal steunen. Volgens Verburg is er geen budget.

Het debat is nu geschorst zodat de verschillende fracties tijd hebben een besluit te nemen over het voorstel van Dijsselbloem.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.