Home

Achtergrond

Weer brandstof op luchthavens Parijs

Een chaos op de luchthavens van Parijs is afgewend nu er weer brandstof geleverd wordt. Dat heeft de Franse staatssecretaris van Transport, Dominique Bussereau, zondag gezegd op de Europese radiozender Europe 1.

Alleen kleinere luchthavens als Nice en Nantes hebben door aanhoudende stakingen nog te maken met een brandstoftekort. Er vallen geen vluchten uit. Vliegmaatschappijnen is verzocht tijdens tussenstops of op eindbestemmingen te tanken.

Door blokkades van olieraffinaderijen in Frankrijk zaten honderden Franse tankstations zonder benzine. Inmiddels is de situatie verbeterd. Bussereau riep desondanks autobestuurders op geen benzine te hamsteren.

Honderdduizenden demonstranten betoogden zaterdag tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 60 naar 62 jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.