Home

Achtergrond 148 x bekeken

Weer acties bij brandstofdepots in Frankrijk

In Frankrijk zijn de politie en actievoerders nog steeds verwikkeld in een kat-en-muis spel bij de blokkades van brandstofdepots.

Maandagmorgen werd een blokkade bij een groot depot in Midden-Frankrijk gebroken, maar werd er in het zuiden een hervat. Het depot van Fos-sur-Mer, het grootste in het zuiden van het land, werd opnieuw geblokkeerd door havenarbeiders uit protest tegen het verhogen van de pensioenleeftijd. Gelijktijdig werd in de omgeving van Tours een blokkade beëindigd, volgens ooggetuigen zonder geweld.

President Nicolas Sarkozy hoopt dat er deze week een einde komt aan de felle strijd. Verwacht wordt dat de volksvertegenwoordiging woensdag officieel het groene licht geeft voor de pensioenwet. Bovendien zijn in Frankrijk de herfstvakanties aangebroken. Vakbonden en studentenorganisaties hebben echter aangekondigd dat ze doorgaan met stakingen en acties.

Inmiddels staat een op de vier tankstations in Frankrijk droog. De aanhoudende acties kosten Frankrijk 200 tot 400 miljoen euro per dag, aldus de Franse minister van Economische Zaken, Christine Lagarde, maandag. Ze wees bovendien op de schade aan de reputatie van Frankrijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.