Home

Achtergrond

Week 41: markt kuikenvlees stabiliseert

De vraag naar vers kuikenvlees viel de laatste tijd wel wat tegen, maar slachterijen en handelaren zijn voor deze week niet eens ontevreden, want de interesse lijkt niet verder te verslechteren. Zoals in eerdere marktberichten gemeld, zien wij meestal in deze periode een wat kwakkelend marktbeeld en als de situatie dan stabiliseert, telt men zijn zegeningen.

De oude voorraden filet die weggewerkt waren, lijken nu toch wel weer wat op te lopen en dat is dan wel een minpuntje. Ook de wat dalende prijzen van kuikenbouten en hele poten is een wat minder prettig aspect, maar de volumes die men afneemt zijn niet echt slecht en de consumptie moet dus nog redelijk op peil blijven.

De laatst beschikbare cijfers betreffende de huishoudelijke aankopen van pluimveevlees waarover de PVE beschikt, zijn die tot en met week 36 van dit jaar en in die periode lagen de huishoudelijke aankopen minder dan 1% onder die van dezelfde periode van 2009. Men moet hierbij wel in ogenschouw nemen,dat de aankopen in die periode van 2009 op een bijzonder hoog peil lagen en dat een dipje van minus 1% dit jaar, behoorlijk meevalt.

Het aanbod lijkt volgens slachterijen nog redelijk binnen de perken te blijven en dat is in ieder geval een positieve ontwikkeling. Al met al zijn slachterijen, zeker gezien de tijd van het jaar, op dit moment niet ontevreden over het lopende marktbeeld.

De “vrije” prijzen voor lichte kuikens zijn met € 0,03/kg naar beneden bijgesteld en noteren deze week gemiddeld € 0,84/kg. De zware kuikens noteren deze week eveneens € 0,84/kg, maar zijn daarmee in tegenstelling tot de lichte kuikens niet gewijzigd. Ook de prijs voor contractgebonden mesters wijzigde niet (0,745/kg).

(Bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.