Home

Achtergrond

Wederom Afrikaanse varkenspest in Zuid-Rusland

Rusland heeft opnieuw een geval van Afrikaanse varkenspest gemeld. Het gaat deze keer om een geval van de ziekte in de regio Krasnodar.

Deze regio ligt ten oosten van de Zwarte Zee. Het zuiden van Rusland wordt al enkele jaren opgeschrikt door uitbraken van de Afrikaanse varkenspest. Rusland slaagt er maar niet in de ziekte definitief onder controle te krijgen. In de eerste helft van dit jaar werden al ruim 40.000 varkens geruimd in verband met de uitbraken van Afrikaanse varkenspest.
De afgelopen weken is bovendien gebleken dat de Russische bevolking slordig omgaat met de ziekte. In augustus werd in de buurt van Wolgograd een dumpplaats gevonden met kadavers van dieren die de ziekte onder de leden hadden. De situatie in Rusland wat betreft de dierziekte heeft al geleid tot bezorgde reacties van de Verenigde Naties.

Of registreer je om te kunnen reageren.