Home

Achtergrond 216 x bekeken 5 reacties

Website voor pastorale hulp aan agrariërs

De Friese Werkgroep Kerken & Landbouw Fryslân heeft een website gelanceerd voor agrariërs die pastorale hulp zoeken.

Naast boeren kunnen ook predikanten, pastores en ouderlingen die meer willen weten over problematiek in de agrarische sector kunnen er terecht.

De website is bedoeld om op een laagdrempelige manier boeren en kerkelijk werkers in de provincie te informeren over de activiteiten van de Werkgroep. Daarnaast is er aandacht voor bezinning op ethische vraagstukken in de landbouw en kan de groep adviseren bij erediensten en vieringen waarin de ontmoeting agrariërs-burgers centraal staat. Het doel van de Werkgroep is boeren, burgers en buitenlui dichter bij elkaar te brengen en bewustwording en verdieping van waarden van het agrarisch land te creëren.

De Werkgroep Kerken & Landbouw Fryslân is begin deze eeuw ontstaan in een periode van veranderingen in de landbouw die veel spanning binnen de agrarische gezinnen veroorzaakten. Veel kerken hebben er de noodzaak van ingezien de problematiek in beeld te brengen. ‘Kerken & Landbouw’ probeert nu agrarische ondernemers, predikanten en pastores te voeden, onder andere met thema’s over ethiek, schaalvergroting, duurzame landbouw en de problematiek die speelt in en rondom de boerenbedrijven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Uni versi Teit

  Veel heeft deze werkgroep dus nog niet bereikt gezien de negastallen problematiek en het volledig falen van het CDA in allerlei burgerinitiatieven onmtrent varkensflats. . Waar was hun stellingname tegen de schaalvergroting in de bioindustrie, LOG gebieden en megastallen?
  We hebben ze niet gehoord en vernomen......

 • no-profile-image

  gj

  kijk maar uit met die pastoren

 • no-profile-image

  koetje

  Nou Uni sinds wanneer hebben ze in Friesland LOG-gebieden en varkensflats?

 • no-profile-image

  boer- tje

  de redding is nabij !!!!!!

 • no-profile-image

  Renske

  Wat moet je nog geloven?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.