Home

Achtergrond

Wachtrij voor ingang Tweede Kamer

Voor de ingang van de Tweede Kamer heeft zich een flinke file gevormd van mensen die het debat over de regeringsverklaring willen meemaken.

Voor aanvang van de ochtendsessie stond er dinsdag op de Lange Poten een kleine rij, maar inmiddels is die ook langer. Toen premier Mark Rutte dinsdagochtend zijn regeringsverklaring uitsprak, was de publieke tribune zo goed als vol. Vanaf twee uur volgt het debat over die verklaring en ook daar is veel animo voor.

Voorafgaand aan dat debat zijn er nog wat publieksacties. Zo zijn er tientallen mensen die, gehuld in zwarte kleding, hun afkeer uitspreken tegen het regeringsbeleid. Zij gaan in optocht door het Haagse stadscentrum. Omroeporkesten gaan omstreeks kwart voor twee een petitie aanbieden. Zij worden in hun voortbestaan bedreigd door de kabinetsplannen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.