Home

Achtergrond

Vrijspraak voor CRV in slepende kortingenzaak

CRV Holding, het moederbedrijf van fokkerij-organisatie CR Delta, is na zeven jaar juridische strijd verlost van boetes voor vermeende beperking van de mededinging.

Dit volgt uit een gepubliceerde uitspraak van het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBB). De Nederlandse Mededingingsautoriteit legde CRV Holding eind 2003 een boete op van 2,6 miljoen euro voor de vermeende beperking van de concurrentie door drie kortingsregelingen: de kwantumkortingsregeling, de regeling klantentrouw en de testerskortingsregeling. CRV maakte hier bezwaar tegen en ging in beroep tegen de uitspraak van de NMa. Daardoor verlaagde de NMa de boete in 2008 naar bijna 1,3 miljoen euro. Ook daar ging CRV tegen in beroep. Het wist aannemelijk te maken dat de drie bestreden kortingsregelingen nauwelijks de naam van kortingen mochten hebben en/of in veel gevallen minder vergaand waren dan de kortingen die de concurrenten hanteerde.

Deze maand is CRV Holding vrijgesproken door het CBB. Tegelijkertijd is de NMa veroordeeld voor het betalen van de proceskosten en van de kosten voor het opstellen van een rapport dat de bezwaren van CRV onderbouwde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.