Home

Achtergrond 673 x bekeken 7 reacties

'Vreba-Hoff moet veestapel in VS inkrimpen'

Vreba-Hoff moet de veestapel op de twee eigen mega-melkveebedrijven bij Hudson in de VS inkrimpen tot het aan de milieueisen voldoet.

Dat vindt de staat Michigan. De milieuafdeling van de staat, de Michigan Department of Natural Resources and Environment (DNRE), heeft de rechter gevraagd hiermee in te stemmen.

Dat blijkt uit een verzoek aan de rechtbank. De staat wil dat de rechter Vreba-Hoff dwingt de veestapel elke maand met 600 koeien in te krimpen tot het voldoet aan de milieueisen. Wanneer de rechter hiermee instemt, betekent dit sluiting van de twee melkveebedrijven, aldus advocaat van Vreba-Hoff Charles Bappert in de lokale krant The Daily Telegram.

De veestapel op beide bedrijven is al fors ingekrompen tot in totaal 3.327 koeien, aldus de advocaat. Begin 2009 stonden er volgens de staat Michigan nog ongeveer 5.500 koeien op de twee mega-melkveebedrijven.

Zelfs bij het huidige aantal koeien worden al forse verliezen geleden, zegt Bappert. Wanneer de veestapel niet kan worden uitgebreid of verder moet inkrimpen op bevel van de rechter, zullen de melkveebedrijven volgens de advocaat moeten worden gesloten. Daardoor dreigt Vreba-Hoff 50 miljoen dollar aan uitstaande leningen niet terug te kunnen betalen, zegt Bappert.

De milieuafdeling van de staat Michigan ligt al jaren in de clinch met Vreba-Hoff, de onderneming van de families Van Bakel en Van der Hoff in de VS. In december heeft de staat een nieuwe rechtszaak aangespannen. Volgens de overheid heeft de firma zich schuldig gemaakt aan vele overtredingen van milieuregels en zouden de melkveebedrijven zich niet houden aan de meest fundamentele regels om waterbronnen veilig te stellen.

De staat voelt niets voor nieuwe afspraken over het naleven van de milieuregels, omdat Vreba-Hoff voortdurend zou hebben nagelaten zich te houden aan eerdere afspraken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dairy farmer

  Game over??? Dit is het toppunt van een mislukkeling. Een emigratiebegeleider die de milieuproblemen van zijn eigen schowrooms niet op kan lossen, en zijn stallen niet vol kan houden met melkkoeien. Maar wel 55 miljoen dollar aan leningen los kunnen peuteren bij de bank en dit voor volgende maand nog 2600 koeien. Tel uit je verlies. De staat Michigan is de leugens van WvB al lange tijd beu.

 • no-profile-image

  boer

  Het is stom geweest om dit bedrijf op naam van een Nederlandse onderneming te zetten. Als dit bedrijf van een Amerikaan zou zijn dan was er helemaal niets aan de hand.
  Ik weet daar zelfs een derde generatie Amerikaan van Nederlandse afkomst die wel 1000 kalveren gewoon op de grond heeft staan zonder beton of iets anders .
  Als een Nederlander dit doet dan gaat hij de bak in. Ja dit is ook Amerika.

 • no-profile-image

  onno

  Is allemaal niet zo moeilijk te begrijpen. De firma is failliet. Nu kan Boerderij elke week wel wat schrijven, maar wordt niets anders.
  Rabobank heb ik niet zoveel medelijden mee, die vonden het maar wat leuk om een prestige project te financieren zonder gehinderd te worden door enige vorm van kennis.

 • no-profile-image

  boer

  Vertalen van het Engels naar het Nederlands is de meesten wel erg moeilijk. Daarom moet google het maar doen het enige probleem is dat iedere tekst uit elkaar wordt getrokken. Vervolgens moet iedere boer die dit leest er een reactie opgeven. Verzin het maar wat een onzin, gewoon lachwekkend

 • no-profile-image

  Farmer

  Nog wat meer problemen voor Vreba-Hoff, zie artikel. De Rabobank wil de melkveebedrijven van Vreba-Hoff in beslag laten nemen. Waar gaat dit eindigen?

  http://www.lenconnect.com/topstories/x123454054/Vreba-Hoff-dairies-foreclosure-in-federal-court

 • no-profile-image

  Beitske

  Eindelijk!!!

 • no-profile-image

  Klokkenluider

  Beste Boer USA. Aangeven bij de milieu instantie, de rotte appels moeten uit de mand. De eerste uitbaters van de bedrijven in Hudson, de Vanderhoff's zijn toch ook al de tweede generatie Nederlanders in USA. Van in het begin hebben ze alle milieuregels aan hun laars gelapt. Vreba-Hoff moet nu voor 18 oktober een boete betalen van 580.000 dollar aan de staat Michigan voor overtredingen uit 2003!!! Willy vertelde daar niets over tijdens zijn farmtoers.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.