Home

Achtergrond 191 x bekeken 1 reactie

Vrachtwagens mogen stopteken negeren

Vanaf 1 november mogen vrachtwagenchauffeurs een stopteken van de politie negeren, als ze denken met nepagenten te maken te hebben.

De chauffeurs kunnen dan 112 bellen om te horen of het echte agenten of wellicht nepagenten betreft. Als het om echte agenten gaat, moet de vrachtwagen alsnog naar de kant. Een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland heeft dinsdag een afspraak tussen de politie en de transportsector bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het AD. Het gaat om een proef.

Het doel is om de vrachtwagencriminaliteit tegen te gaan. Regelmatig doen overvallers zich voor als nepagenten. Die laten vrachtwagens stoppen voor 'controle' en slaan vervolgens toe. Per jaar kost de transportcriminaliteit ongeveer 350 miljoen euro.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Laat de politie eens optreden tegen hun nep-collega's i.p.v. tegen een van de laatst overgebleven sectoren die nog iets in de schatkist brengt.

Of registreer je om te kunnen reageren.