Home

Achtergrond 326 x bekeken

'Voor december alle perceelscorrecties verwerkt'

Het ministerie van LNV streeft er naar om voor begin december alle boeren, die subsidie of toeslagrechten hebben aangevraagd, de mogelijkheid te geven om hun perceelsregistratie te controleren en die te vergelijken met de opgegeven oppervlakte in de 'meitelling'.

Dit schrijft landbouwminister Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. Dienst Regelingen (DR) is bezig om alle opmerkingen die voor en tijdens de Gecombineerde opgave 2010 zijn gemaakt te verwerken. Het totaal aantal opmerkingen, zoals aanpassingen van perceelsgrenzen door het plaatsen van een 'stip', dat moet worden verwerkt is 245.000. Tot heden heeft DR 211.300 opmerkingen verwerkt en zijn er ruim 43.000 boeren in zes tranches aangeschreven. Het totaal aantal ondernemers die een brief krijgen van de dienst bedraagt 72.658.

Boeren die wel de 'meitelling' hebben ingevuld, maar geen aanvraag indienden voor een subsidie of toeslag ontvangen medio december de mededeling dat zij de percelen kunnen controleren via 'Mijn dossier' op het de site van het LNV-Loket.

Na het ontvangen van de brief hebben ondernemers twee weken de tijd om de percelen te controleren en eventueel omlaag bij te stellen. Volgens Verburg is het aantal boeren dat de oppervlakte naar beneden bijstelt beperkt. 1.051 boeren hebben 5.620 percelen met in totaal 391 hectare naar beneden bijgesteld.

Nieuw was dit jaar ook de slootmarge. Boeren mochten onder bepaalde voorwaarden de oppervlakte van (een deel) van de sloot opgeven als subsidiabele oppervlakte. Bij 44.265 percelen is voor 4.173 hectare slootmarge aangevraagd.

Lees ook: Uitbetaling bedrijfstoeslag begint in december

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.