Home

Achtergrond

Vogeltellers in Rotterdam verdwijnen

De flora en fauna in Rotterdam komen onder druk te staan als het stadsbestuur 30.000 euro gaat bezuinigen op de 200.000 euro die het Milieucentrum in de stad jaarlijks krijgt.

Door die korting kunnen zogeheten tellers niet meer worden opgeleid om de verschillen tussen vogel- en plantensoorten te kunnen ontdekken.

"Ik kan ook iemand ontslaan, maar dan kunnen wij ook geen cursussen meer geven, want dan zou degene eruit moeten die alles rondom de cursussen organiseert en regelt’’, vertelt directeur Emile van Rinsum van het Milieucentrum in Rotterdam. Jaarlijks worden tientallen vogel- en plantentellers opgeleid en krijgen bestaande tellers een opfriscursus, "want je moet de dieren en planten wel weten te herkennen.’’

Rotterdam kent 120 tellers die ieder in hun eigen gebied - de stad is in telhokjes ingedeeld - regelmatig planten en dieren tellen voor het natuurproject Natuur in Kaart. Alle gegevens worden op een centrale plaats verzameld. Zo kan de natuurontwikkeling in steden worden gevolgd. "Als de subsidie stopt, weten we dat straks niet meer'', aldus Van Rinsum.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.