Home

Achtergrond 120 x bekeken

Vlinders vliegen ver de zee op

Vlinders blijken ver de zee op te vliegen.

Vorige week hebben vogeltellers op gasplatforms in de Noordzee een windepijlstaart en een bruine herfstuil gezien. Dat meldt de website Natuurbericht.nl maandag op basis van een bericht van De Vlinderstichting.

Uit de waarnemingen blijkt dat vlinders ver over open water kunnen vliegen en de platforms gebruiken als rustplek, net zoals vogels dat doen. De vogeltellers zagen de lindepijlstaart, een nachtvlinder, op een platform op 80 kilometer ten westen van Terschelling. Het dier was verzwakt en overleed, ondanks de pogingen van de vogeltellers het op te lappen.

Bij een tussenlanding op een mobiel werkeiland op de terugweg, troffen de twee een bruine herfstuil aan. Deze vlinder was zeer actief en verstopte zich op de vlucht voor de snavel van een hongerige mannetjesvink.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.