Home

Achtergrond

Vleesschap Wales: hogere heffingen noodzakelijk

Het vleesschap voor Wales, Hybu Cig Cymru, wil voor het eerst in meer dan tien jaar de heffingen verhogen.

Het schap heeft de heffinginkomsten de laatste tijd fors zien dalen en noemt een verhoging noodzakelijk om te blijven investeren in de toekomst van de Welsh vleessector.

Hybu Cig Cymru stelt voor om de heffing voor schapen te verhogen met 18,2 cent, voor runderen met € 1,25 en voor varkens met 28,5 cent. Die verhogingen zouden dan op 1 april volgend jaar moeten ingaan. Voorzitter Rees Roberts: ’"De herkenbaarheid van Welsh vlees is verbeterd. Welsh lamsvlees is het bekendste merk in de sector. We hebben nu echter een dood punt bereikt. De doeltreffendheid van onze promotie-activiteiten zal dalen als we nu geen actie ondernemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.