Home

Achtergrond 587 x bekeken 49 reacties

Vijfduizend konijnen omgekomen bij brand

Bij een brand in een konijnenfokkerij in het Overijsselse Brucht (gemeente Hardenberg) zijn vandaag vijfduizend konijnen omgekomen.

Dat meldde de gemeente Hardenberg. Rond elf uur in de ochtend werd de brand ontdekt in het middelste deel van een schuur. Rond een uur in de middag gaf de brandweer het sein brand meester. De naar schatting tienduizend konijnen in de twee andere delen van de schuur konden wel worden gered.

Bij de brand is ook asbest vrijgekomen. Gevaar voor de directe omgeving levert dat niet op, aldus een zegsvrouw van de gemeente.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  stille wateren

  Het spotvogel, kijk 'ns op: http://www.agd.nl/1043816/Nieuws/Artikel/Spotvogel-verdwijnt,-Zuid-Europese-exoot-verschijnt.htm
  ik hoop dus niet dat je vleugels al geknipt zijn, en anders: hup met de oortjes.

 • no-profile-image

  anti links

  Hebben die linkse activisten weer een actie uitgevoerd om de veehouderij in een kwaad daglicht te stellen.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Nee hoor Peter, ik schiet alleen op bejaagbare wilsoorten mits de wildstand het toelaat.
  Verder schiet ik op de overige wildsoorten waar een ontheffing of vrijstelling voor is afgegeven mits er wildschade is of dreigt.
  Ik hou me als weidelijk jager netjes aan de regels en fatsoensnormen.
  Daar kunnen nog heel veel anti's een voorbeeld aan nemen.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  ??

  @Burger, jou regelmatig gevraagd, kom met een oplossing. Het enigste, wat JIJ doet, is trappen,zonder oplossing.(net als de rest van je groepje)

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  ??,?? natuurlijk wil ik jou en jagertje eens stevig verwennen. Mijn gastvrij keukentje is geopend, het is volle maan en dus zullen jullie erg veel sterretjes zien. En de lust om vuil te spreken ten nadele van het dier zal jullie dan wel voorgoed vergaan. Want ik begin met pasta te maken. Van versgeplukte noten!

 • no-profile-image

  ??

  @Leo/Spotvogel, Denk om je hartje, zal niet willen dat je een te hoge bloekdruk krijgt om mij. Enige advies, verwijder de linken AGD.nl en boerderij.nl en ga lekker achter de geraniums zitten, om misschien als je het lieft vraagt, mag je met jagertje op cursus?

 • no-profile-image

  ??

  @Leo toch, is herkauwer,katja etc niet anoniem. In welke tijd leef je? Klaas gaf een goeie suggestie in het andere forum, waar je zo over heen leest, omdat jij meent de kennis in pacht te hebben. Neem een glasje jenever, ga achter de geraniums en sluit het internet af.

 • no-profile-image

  ??

  @Burger, wat is jou inbreng? Ik heb al lang gemeld dat ik het erg vind. (PUNT) Wat verander je eraan? Zijn het ondeugelijk controle op installaties,dan hoort Agrarisch NL zich daar druk om te maken,maar heb ook nog niet gelezen dat het geen brandstichting was en dan?...

 • no-profile-image

  burger

  ??, ik zou zeggen lees je reacties op dit forum eens na

 • no-profile-image

  ??

  @Burger, Tuurlijk en ben de nieuwe minister president van Nederland.
  Betrokken= trappen tegen van alles>zonder oplossing bieden.
  Mogen van Dale wel bellen,dat ze het in het woordenboek aanpassen!

 • no-profile-image

  Gradus

  Niet ruzie zoeken jongens, j@gertje begint hopenlijk aan een webwinkeltje in vers wild. Dus bestellen maar. Samen eten verbetert de onderlinge verhoudingen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Lieve beste Burger laat je niet over de hill jagen door dat lafhartigonbehouwen anonieme vraagtekensecreet. Intens verrachterlijke naaktslakkerigheid is zijn handelsmerk, maar hij wordt binnenkort met naam en toenaam aan den volke geopenbaard. Want de kruik mag niet nog langer op barsten blijven!

 • no-profile-image

  snotvogel

  Wel nee spotvogel
  Het zijn gewoon een paar Bourgondiërs die van het leven genieten

 • no-profile-image

  burger

  Beste Spotvogel, aan alle reacties van
  ?? zie je dat het om een gefrustreerd laag persoon gaat. Hij moet persé het laatste woord hebben. Daar gaat het hem om, ook al voegt hij inhoudelijk werkelijk niks toe. Daarom zal hij nu hoogstwaarschijnlijk wel weer reageren, maar ik hoop echt dat hij weg blijft.

 • no-profile-image

  constructief meedenker

  Het begint me nu te dagen op dit forum. Hoe harder schelden, hoe eerder brand in de konijneschuur of zo.

 • no-profile-image

  gewoon

  wipstaartje heeft zelf niet in de gaten dat hij net zo zit in een flat inwageningen. zeker weer een stuudje met al hun theorieen.

 • no-profile-image

  dirk

  Misschien doet stuudje wel net als een konijn. Eten als een konijn dan ook wippen als een konijn

 • no-profile-image

  sander

  dirk heeft toch een humor.....

 • no-profile-image

  burger

  ??, je hebt helemaal nergens in dit forum gemeld dat je het erg vindt, er staan alleen hele ongepaste grappen.

 • no-profile-image

  ??

  @Burger,
  Dat ik met jagertje over een gebraden haas of wil konijn praat.... dat is off topic!
  Lees al jou reacties na en concludeer zelf, dat jij alleen trapt en geen oplossingen bied!
  Maar achter het bureaublad van zo´n organisatie is het ook wel makkelijk he?!

 • no-profile-image

  Gradus

  @Burger, nou moet je niet weer beginnen. Ik had al aangeraden om samen 'ns een hapje te eten. Dat verbetert de onderlinge verhoudingen. De menukaart mag natuurlijk verschillen. Als ?? hollands wil eten, kies jij toch gewoon een menutje van Letland of zo.

 • no-profile-image

  Hans

  En voor de ZOVEELSTE keer is het dus mis!!! De branden lijken elkaar ook in steeds rapper tempo op te volgen. De bio-industrie is de totale hel op aarde geworden voor dieren. In feite zijn de bio-industrielen die dit willens en wetens laten gebeuren. Er zijn geen andere woorden meer voor. Zij hebben de brandveiligheid niet op orde! ZIJ zijn de schuldigen. ZIJ zijn de DADERS! Voor de ZOVEELSTE keer. Arme, arme, arme dieren. Dit moet echt stoppen. Ik roep de Nederlandse bevolking hierbij op voor een totale BOYCOT van ALLE bio-industrie producten!

 • no-profile-image

  flappie

  Hans, wat ben je radicaal met 'daders'aan te wijzen.
  als ik jou was zou ik wacht gaan lopen bij grote vee schuren, kun je tijdig ingrijpen.
  Tis zunt van het vee, maar denk niet dat boeren het leuk vinden als ze hun vee in nood zien.

  J@gertje, tamme flappies smaken ook best, heb ze ooit zelf op, eigen fok.

 • no-profile-image

  ??

  @Jagertje,
  Begin te watertanden, had wel zin in zoiets met lekker wijntje,sausje.
  Herkauwer kan wel als ober dienen :) en nog een leuke dame als gezelschap(Misschien Katja :D)

 • no-profile-image

  helderlicht

  Vanwaar al die haat ten opzichte van de Nederlandse Veehouderij? Het is per slot van rekening de consument zelf die kiest en gekozen heeft voor het goedkoopste stukje vlees. Dat vervolgens de burger iets heel anders roept is niet de schuld van de boer. Als we, als gehele maatschappij, nu eens achter onze woorden gaan staan en niet alleen ja zeggen maar ook ja doen, staan we er al meteen heel anders voor. Daarin spreek ik echter niet alleen de burger/consument aan op zijn/haar verantwoordelijkheid maar ook alle andere takken van de productie: van boeren tot retailers. Maar het is me veel te kort door de bocht om de boeren als enige de schuld te geven van de hedendaagse praktijk. We hebben hier met z'n allen voor gekozen en zijn hier dus ook samen verantwoordelijk voor. Ik ben er van overtuigd dat (de meeste) boeren best bereidt zijn te investeren en brandveilige stallen, maar ook een boer kan elke euro maar één keer uitgeven. Als laatste: Ik vind het eerste geluid vanuit Wageningen weer bijzonder spijtig. Het moge duidelijk zijn dat niet iedere Wageningse student een dergelijke mening deelt..

 • no-profile-image

  P

  @J@gertje, krijg je wel 'ns spottende vogels voor de loop?

 • no-profile-image

  roy

  het doet zeer dat er momenteel zoveel dieren omkomen door stalbrand. Dit is blijkbaar een oude stal door de asbest, maar hier moet toch met een simpele controle wat aan te doen zijn.

 • no-profile-image

  Louisa

  en ja hoor...tis WEER raak... weer brand in die loodsen van de bio-industrie. en weer zeg ik: mensen help Wakker Dier met haar actie tegen deze branden!! http://www.wakkerdier.nl/machtigings-formulier/?c=actiebrandalarm
  De boerenclub LTO alsook de Dierenbescherming hebben aangetoond dat de stalbranden meestal ontstaan in loodsen vol met dieren waar bezuinigd was op brandwerende materialen en op goede electrische apparatuur. Er zijn nergens (in geen enkele andere sector), zoveel slachtoffers van brand als in de bio-industrie! (zie ook www.bio-industrie.startpagina.nl)
  Duizenden dieren overgeleverd aan brand. Tis moreel verwerpelijk!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwertje toch, Ik mijn fatsoen niet kunnen houden?
  Die brand is natuurlijk verschrikkelijk maar ik gaf alleen mijn weerwoord op de reactie van Hans.
  Ik heb, dacht ik, geen onvoltogen woord gebruikt.
  Kijk eerst naar je eigen gebral.
  Ik ga nu eesrst even genieten van een lekker stukje wildbraad.
  Flappie à la J@gertje.
  Jammie Jammie!

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  spotvogel

  Calimero die zich ??,?? noemt en Jagertje die alleen van dooie dieren houdt zijn schandvlekken in deze fora. De absoluut respectloze taal die deze hersenloze rompen op benen uitkramen tart werkelijk alles wat men in een waarachtig geciviliseerd land zou mogen verwachten. Dus, stelletje onbehouwen zultdozen, ga je schamen en houd je voortaan verre van beschaafde discussies. En zorg er, zoals ik, voor dat je niet vanuit annonimiteit jullie hersenspinsels, meningen en overtuigingen aan het gevoelige virtuele papier toevertrouwd. Want tot dusverre past jullie beiden slechts één predikaat: Intense Lafbekken!

 • no-profile-image

  ??

  @jagertje

  Eet smakelijk. Heb je een goed recept?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, zélfs in een forum als dit kan jij je fatsoen niet houden. Je bent een ongeciviliseerd immoreel beest!

 • no-profile-image

  J@gertje

  ??,??, Haas kun je beter anders bereiden.
  Haal bij de supermarkt een fles ketjap marinade.
  Marineer hier de in stukken gesneden haas 24 uur in een afsluitbare schaal in de koelkast
  Voeg aan de marinade 4 gesnipperde uien en een half kopje witte wijnazijn toe.
  Braad het haas goed aan en voeg een deel van de uit gezeefde marinade toe.
  Laat het haas op een laag vuurtje in 2,5 tot 3 uur goed gaar sudderen en voeg het laatste kwartier rest van de marinade met de uien toe samen met 2 gesneden paprika’s en dik het geheel in met een beetje allesbinder.
  Serveer het haas met aardappel puré, rode kool en stoofpeertjes.
  Een goed glas witte wijn er bij maakt het helemaal af.----------------------
  Als je wilt heb ik ook nog een lekker recept voor gevulde haas in de oven.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  burger

  Kijk zo zie je maar weer de reacties dat dit bericht - 5000 konijnen omgekomen bij brand - hen volledig koud laat. Dat zegt mij genoeg.

 • no-profile-image

  burger

  ??, je snapt het echt niet hè? Jouw reacties in dit forum m.b.t. tot dit artikel zijn buitengewoon respectloos. ER ZIJN 5000 KONIJNEN OMGEKOMEN (OP EEN GRUWELIJKE MANIER) BIJ EEN BRAND. Daar past dit soort spot niet bij!!

 • no-profile-image

  ??

  @Burger,

  Welke grappen? Je maakt nu een suggestie waar je erg uit de bocht schiet. Heb zelf ook brand mee gemaakt in onze kalverschuur. Heb met gevaar voor eigen leven 2 paarden eruit gehaalt(behalve dat ik een paard beste trappen heb gehad van de paarden, deed ik met liefde, want er niks ergens om machteloos toe te kijken), de kalveren hebben we ook nog gered, dus hou jou suggestieve opmerkingen voor jou! Beetje achter het bureautje van Wakker Dier of wat voor instelling dit schrijven is mooi makkelijk!

 • no-profile-image

  J@gertje

  ??,??, Konijn met wat zout en peper in stukken een uurtje laten braden in bakboter. (geen water toevoegen)
  Intussen gesnipperde uitjes en champions bakken. Hier 2 bekers crème fresh aan toevoegen en een zakje slakkenboter kruiden. (verkrijgbaar bij de betere supermarkt)
  Met beetje alles binder de saus indikken.
  Intussen het vlees van de botten verwijderen en in kleine stukjes toevoegen aan de saus en 20 min. laten pruttelen.
  Serveer het vlees met krieltjes en doppertjes en je vreet je vingers er bijna bij op.
  Eet smakelijk!
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  ??

  Ik zal het vanavond even proberen te maken. Medewerkers hadden gejaagt en wat haas geschoten. Zal je morgen wel laten weten hoe het smaakte. Iedergeval het water loopt me in de mond.

 • no-profile-image

  ??

  Ze hadden de haas klaar gemaakt,maar was lekker. Probleem, sommige producten hier niet te krijgen, maar weer loopt het water me in de mond.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Niks Bourgondiërs, lafhartig anoniem rapalje is het! Dit forum gaat over brand in een stal met 15.000 konijnen waarvan er 5000 verbrand zijn. Het volstrekt respectloze schorremorrie ??,?? en jagertje zou grondig spic and span verwijderd moeten worden uit de agd fora. Want zij versjteren beschaafde discussies en dragen absoluut niets inhoudelijks bij.

 • no-profile-image

  burger

  ??, off topic noem jij het, ik noem het eerder heel ongepast om in dit forum waarbij nogmaals duizenden konijnen zijn omgekomen een recept uit te gaan wisselen over gebraden konijn. En ik ben helemaal niet werkzaam in een dierenrechtenorganisatie. Ik ben gewoon een betrokken burger.

 • no-profile-image

  ??

  @Leo,
  Je bedoelt namen: Er zijn meer die onder ?? schrijven. Daarnaast sla je weer de vraag over: Wat is er niet anoniem aan Herkauwer, die zonder bewijzen mensen zwart maakt(ten zij hij nu met foto bewijs zou komen/of video).
  Dus klets niet uit je nek en sinds je begint te schelden lijkt het wel, dat je de "macht"kwijt bent.
  Daarnaast had niemand jou gevraagd terug te komen?

 • no-profile-image

  wipstaartje

  V i j f t i e n d u i z e n d konijnen in één stal. Ach ja, waarom niet hé? Het zijn immers toch maar beesten! Gelukkig konden er nog veel dieren gered worden, maar dit soort branden moet een keer voltooid verleden zijn!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Hans,
  Probeer eens een wild konijntje.
  Komt niet uit een stal, heeft een goed leven gehad en smaakt vele malen lekkerder dan zijn tamme soortgenoten.
  Verkrijgbaar bij de betere poelier of rechtstreeks van de jager.
  Het is er nu het seizoen voor.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  spotvogel

  Stille Wateren, laat je niet blij maken met een dooie Fopspeen. Er is maar zelden iets uitgekomen van zulk cappuccinokijken. In plaats van mediterrane Orpheusspotvogels of Baardgrasmussen broeden er nu noordelijke Kraanvogels, Wilde Zwanen, Brandganzen, Roodhalsfuten en Roodmussen in ons land. En Midden Europese zilverreigers, die hier trouwens ook al in de 19e eeuw voorkwamen! Als Ruud Foppen de afgelopen 10 jaar nog eens buiten was geweest dan zou hij weten dat de Kemphaan allang niet meer serieus tot onze broedvogels gerekend mag worden. Maar dat wil voor de soort als geheel niks betekenen, want het is de talrijkste steltloper ter wereld en onze populatie was daarvan nooit meer dan een futiel permillage. Waar praten de mannen van Sovon dus over? Zij (en jij) hoeven zich in ieder geval over deze Spotvogel absoluut geen zorgen te maken. Want het is exact zoals een Brits/Nederlands dichter het eens verwoordde: Summer, winter, spring or fall, de spotvogel zingt hier Overal!

 • no-profile-image

  joost

  en Hans steekt al weer een stal in de brand

 • no-profile-image

  J@gertje

  En Peter, Die spottende vogels zitten vrijwel de gehele dag/nacht achter hun PC dus daar heb ik geen enkele last van.
  Een enkele keer komt er eentje met een virtueel zweefvliegertje over (tenminste dat denkt hij).
  Ik kan er alleen maar verschikkelijk om lachen.
  Daarom is dit forum ook zo leuk.
  Nu ga ik een hazenslaapje doen want mogen is het weer vroeg dag om weer te gaan jagen.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  burger

  Ik heb vaak genoeg oplossingen aangedragen, die zijn niet altijd zwart-wit en sommige hebben tijd nodig. Maar uit jouw reacties blijkt eens temeer dat dierenwelzijn jou geen bal interesseert.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Katja, Ik heb absoluut geen enkele behoefte aan jouw verwennerij.
  Ik wordt elke dag, nee elke minuut van de dag, heerlijk verwend door mijn eigen lieve vrouwtje.
  En daar Katja, daar kun jij in geen ènkel opzicht aan tippen.
  Wij vormen namelijk samen met onze kinderen een zeer hechte familie.
  Maar ehh Katja, at jij toevallig zelf ook geen vlees?
  Dat dit uit de supermarkt afkomstig is, wil nog niet zeggen dat dit niet ten koste van een dierenleven is gegaan hoor.
  Hoe hypocriet kun je zijn.
  Succes verder hè.
  Groet,
  J@gertje.
  PS ??,??, Als je nog meer wildrecepten wilt hebben, ik heb er nog plenty.
  Wild konijn met bos paddenstoeltjes en sjalotten is ook een delicatesse

Laad alle reacties (45)

Of registreer je om te kunnen reageren.