Home

Achtergrond

Vijf gewonden door instorten pand Rotterdam

Minstens vijf bouwvakkers zijn donderdag aan het begin van de middag gewond geraakt doordat een deel van een pand in aanbouw aan de Hennekijkstraat in Rotterdam instortte.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio gebeurde dat vlak nadat er beton was gestort voor de vloeren. Enkele betonnen vloerplaten begaven het door nog onbekende oorzaak.

Vier slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen overgebracht, een vijfde gewonde is ter plaatse behandeld, aldus de politie. De hulpdiensten denken dat er geen mensen meer onder het puin liggen maar voor de zekerheid werden speurhonden ingezet om de puinhopen af te zoeken.

Het gaat om een pand in aanbouw vlak naast de Bijenkorf aan de kant van de Lijnbaan in hartje Rotterdam. Het incident trok veel bekijks van winkelend publiek. Op de plek moet een 70 meter hoge winkel- en woontoren verrijzen, ontworpen door de architect Wiel Arets. De bouw was nog maar enkele etages gevorderd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.