Home

Achtergrond 168 x bekeken 4 reacties

Vertrouwen geschaad

Een besluit over de toekomst van de nertsenhouderij is weer uitgesteld.

De Eerste Kamer, waar een wetsvoorstel voor een verbod per 2024 voorligt, is verdeeld. Doorslaggevend is de stem van de Christenunie. Om die partij over de streep te trekken, gaan de initiatiefnemers hun plan aanpassen. Met flankerend beleid om ondernemers te compenseren hopen zij het verbod door het parlement te loodsen.

Vorig jaar werd het wetsvoorstel ook al gewijzigd. Toen waren eveneens de twijfels van de Christenunie de aanleiding. Dit leidde tot een flinke vertraging, omdat dit betekende dat het voorstel opnieuw naar de Tweede Kamer moest. Dat zal ook ditmaal het geval zijn. Een definitief besluit lijkt dan ook nog maanden op zich te laten wachten. Dit uitstel is de initiatiefnemers nauwelijks aan te rekenen; het is alleszins begrijpelijk dat zij gebruikmaken van de middelen die het staatsrecht hen aanreikt om hun wet aangenomen te krijgen.

De oorzaak ligt vooral bij de Christenunie. De fractie heeft tijd genoeg gehad een besluit te nemen over de noodzaak van flankerend beleid, maar komt daar pas op het laatste moment mee. Met die houding schaadt deze doorgaans betrouwbare partij het vertrouwen in de politiek en houdt de onzekerheid voor ondernemers langer dan nodig aan.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Trader

  Boeren, jullie weten op wie je nooit meer moet stemmen. De CU is een linkse dierenclub geworden. Jammer dat ik ooit mijn stem aan je gegeven heb Andre.

 • no-profile-image

  nerstenhouder

  Ik raad U aan ook even de website van de organisatie van de nertsenhouders te raadplegen. www.nfe.nl . Afgelopen maandag is er namelijk door maurice de Hond een opinipeilinng gehouden over de nertsenhouderij, met een zeer verrassende uitkomst.
  Wat blijkt, de Nederlanders zijn helemaal niet negatief over de nertsenhouderij, in tegendeel zelfs.

 • no-profile-image

  a hamstra

  Heb je dat ook gelezen in ons AGD, beste nertsen houder.

 • no-profile-image

  A Hamstra

  Wat een commentaar geeft het AGD , als je dit leest moet je aannemen dat het AGD,
  ook tegen het houden van nertsen is .
  Wat volgt, mestkalveren . slacht kuikens. varkenshouderijen. kippen.

Of registreer je om te kunnen reageren.