Home

Achtergrond 211 x bekeken

Verhagen verlengt innovatieregeling mkb

De innovatieregeling voor mkb-bedrijven wordt verlengd.

Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken en Innovatie) vandaag aangekondigd. 2.350 bedrijven deden afgelopen vijf jaar voor in totaal 140 miljoen euro een beroep op de innovatieregeling, onder meer om nieuwe producten als onbrandbaar karton, een klimaatregeling in kassen of een systeem voor ondergrondse wateropslag te ontwikkelen.

Onderzoek in opdracht van het departement leert dat bedrijven die een beroep doen op de zogenaamde IPC-regeling (InnovatiePrestatieContracten), ook meer aan innovatie doen. "Innovatie is essentieel voor bedrijven. Hierdoor onderscheiden we ons op de wereldmarkt, komen er nieuwe producten en zorgen we voor economische groei'', aldus Verhagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.