Home

Achtergrond 192 x bekeken 1 reactie

Verhagen en Bleker doen EU-landbouwbeleid samen

De bewindslieden van het nieuwe ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie delen de verantwoordelijkheid voor de hoofdlijnen van het Europese landbouwbeleid, de handelspolitiek en het internationaal ondernemen

Dat blijkt uit de portefeuilleverdeling die officieel is bekend gemaakt. Staatssecretaris Henk Bleker wordt verantwoordelijk voor landbouw, natuur en voedselkwaliteit, maar niet voor de onderdelen kennis en innovatie. Daarover gaat minister Verhagen.

Bleeker is ook eerst verantwoordelijke voor handelspolitiek, internationaal ondernemen en handelspoltitiek, maar Verhagen blijft medeverantwoordelijk. De staatssecretaris mag zich in het buitenland minister noemen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boertje van buten

    Als de heren net zo goed samenwerken als met de formatie zal het wel lukken

Of registreer je om te kunnen reageren.