Home

Achtergrond 6 reacties

Verburg roept boeren op percelen te controleren

Landbouwminister Gerda Verburg roept boeren op hun perceelsgrenzen goed te controleren en afwijkingen te melden bij Dienst Regelingen.

"Besteed er aandacht aan in uw eigen belang. Want als de percelen niet kloppen worden de toeslagen later uitbetaald’’, zei Verburg.

In haar laatste overleg met de Tweede Kamer als minister van LNV reageerde Verburg op verontruste signalen van VVD, CDA en SGP over een vloedgolf van bezwaarschriften die er eind dit jaar dreigen aan te komen. De verwachting is dat boeren pas reageren op fouten in de perceelsbegrenzing als ze dan van DR de beschikking over hun bedrijfstoeslag ontvangen. Behandeling van die bezwaarschriften kost DR veel tijd en voordien mag ze niet uitbetalen.

Hoewel Verburg niet bevestigde eveneens veel bezwaarschriften te verwachten deed ze via de Kamerleden en de pers op de publieke tribune een krachtige oproep aan de boeren nu snel hun perceelsgegevens te controleren. "Al besef ik dat velen druk zijn met de oogst’’.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  hypocrite dame,je mag alleen de afwijkingen naar beneden bijstellen ,heb ik gelezen en dat is in je nadeel,volgens mij begrijpt ze er zelf ook niets van en laat ze de ambtenaren hun gang gaan met boertje pesten

 • no-profile-image

  fryske boer

  Heb vandaag perceelgrenzen maar even gecontroleerd en net wat ik dacht de sloten en afrastering zaten nog op zelfde plek als altijd.

 • no-profile-image

  Leen

  Was met je tengels van de perceelsgrenzen afgebleven! De belastingdienst gaat toch ook niet eigenhandig aangifte's aanpassen?

 • no-profile-image

  erpelboer

  Die Gerda Toch he.Nog gauw op de valreep een paar goede tips meegeven.
  Gosje Gerda toch.Goed dat je het zegt. Ik was het haast vergeten.

 • no-profile-image

  gert

  goedkope retoriek van Verburg,zoek ook maar een baan bij Natuurmonumenten want daar zit je hart

 • no-profile-image

  Tinus

  Klopt, je kunt in principe allen naar beneden bijstellen. Aanpassingen naar boven wordt alleen door afdeling registratie gedaan (als het goed is). Je geeft dan aan waar de fouten zitten (voor de zoveelste x) en wordt dan ca 1 week later terug gebeld dat het klopt dat DR je percelen weer niet juist heeft ingetekend. Er wordt echter niet ff gebeld/gemailt dat je percelen zijn aangepast. Zou wel zo prettig zijn. Heb ik meer aan dan dat er bevestigd wordt dat er fouten zijn gemaakt bij DR. Nu al maand geleden fouten doorgegeven met bevestiging nog steeds niks gewijzigd.

  Gert waterbuffels is misschien wel een idee wellicht kun je hier nog wat subsidie voor krijgen ook. (nav reactie lawine berzwaarschriften perceelsregistratie)

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.