Home

Achtergrond 181 x bekeken

Verburg: ook in december geen paling vangen

Minister Gerda Verburg (Visserij) roept palingvissers op in december niet uit te varen.

Ze wil dat de sector orde op zaken stelt en nog voor de zomer met een keurmerk komt dat aangeeft dat paling veilig is te eten. De Partij voor de Dieren (PvdD) wilde de minister vandaag spreken vanwege de handel in paling met dioxine. Verburg gaf in de Tweede Kamer aan dat ze het wel heeft gehad met vissers die willens en wetens paling vangen in vervuilde gebieden en die ook op de markt brengen.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) verzekerde dat ook het toezicht wordt opgevoerd. Hij wil vissers in vervuilde gebieden (Biesbosch en grote rivieren) verplichten de gevangen paling te laten testen voordat die in de handel mag worden gebracht. Vissers die toch 'dioxinepaling' blijven vangen, wacht een vangstverbod dat Klink gaat voorbereiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.