Home

Achtergrond 279 x bekeken 4 reacties

Verburg: ik word geen fractievoorzitter

CDA-Kamerlid Gerda Verburg heeft zich niet kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de CDA-fractie.

"Alles overwegende heb ik dit weekeinde besloten het niet te doen", zei ze vandaag tegen het ANP. Verburg: "Half september heeft Maxime Verhagen mij gevraagd of ik fractievoorzitter zou willen worden. Ik heb er heel zorgvuldig over gedacht om me kandidaat te stellen, maar dit weekeinde besloten het niet te doen." Ze wil niet zeggen of Verhagen haar half september als enige heeft benaderd om hem als fractievoorzitter op te volgen. "Het was een indringend beroep. Dat doe je niet aan 21 fractieleden.''

Verburg, momenteel demissionair minister van Landbouw, zegt dat ze heel graag weer minister was geworden, maar dat dat er nu niet in zit. "Zo gaat dat." Ze zegt dat ze haar besluit bekendmaakt omdat haar naam de afgelopen week circuleerde als kandidaat om Maxime Verhagen op te volgen als fractievoorzitter.

CDA-Kamerleden konden zich vandaag tot 12 uur melden als kandidaat-fractievoorzitter. Volgens Verburg zijn er meerdere kandidaten, maar namen wil ze niet noemen.

Het CDA hield vorige week een 'biechtstoelprocedure' waarin elk fractielid mocht zeggen wie het meest geschikt zou zijn. Volgens bronnen in de fractie is Marja van Bijsterveldt daar als favoriet uit naar voren gekomen, maar wil zij graag minister van Onderwijs worden.

Andere namen die de afgelopen dagen werden genoemd als mogelijke nieuwe fractievoorzitter zijn die van Sybrand van Haersma Buma, Joop Atsma, Henk Jan Ormel en Eddy van Hijum. Het is niet bekend of zij zich gekandideerd hebben.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geiterboer

  loon naar werken haar verdiende loon

 • no-profile-image

  gert

  De glossy kan zo naar natuurmonumenten

 • no-profile-image

  Vergeethoek

  Wie is Gerda Verburg eigenlijk?

 • no-profile-image

  a hamstra

  L T.O./Z.L.T.O zal haar toch wel gaan belonen, voor haar inzet het familie bedrijf helpen kapot te maken, of mischien directeur van de oostvaarder plassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.