Home

Achtergrond 210 x bekeken

Veevoerbedrijven moeten toevoegingen herregistreren

Veevoerbedrijven die een hernieuwde toelating willen voor toevoegmiddelen, hebben nog tot 8 november de tijd om een nieuwe aanvraag in te dienen bij de Europese Commissie.

Het Productschap Diervoeder (PDV) wijst de bedrijven op het belang om alert te zijn op deze datum.

Volgens het schap loopt het momenteel storm met het indienen van nieuwe of herziene dossiers voor toevoegmiddelen. Het zijn overigens niet alleen diervoederbedrijven die moeten (her-)registreren. Ook bedrijven die actief zijn in andere delen van de voedingssector moeten dat.
De huidige toelating is gebaseerd op een EU-verordening uit 2003. Daarin werd aangekondigd dat uiterlijk zeven jaar na inwerkingtreding van de verordening, een aanvraag voor vernieuwing van de toelating moet worden ingediend.

Of registreer je om te kunnen reageren.