Home

Achtergrond 327 x bekeken 1 reactie

Veemarkt Purmerend worstelt met ontevreden buurman

De veemarkt in Purmerend moet zich binnenkort voor de Raad van State verantwoorden, vanwege een geschil met de buurman.

Die eist dat de gemeente Purmerend de bestaande milieuvergunning handhaaft. De gemeente Purmerend is daar niet toe genegen. Die is met de veemarkt van mening dat markt afdoende maatregelen heeft getroffen om eventuele overlast voor naburige bedrijven te voorkomen.

De Stichting veemarkt heeft in het recente verleden ventilatoren geïnstalleerd en andere maatregelen genomen om eventuele geur- en stankoverlast te voorkomen. Die maatregelen beoordeelt de gemeente als voldoende. Wel is het zo dat de veemarkt wekelijks meer kalveren en schapen ontvangt dan de vergunning feitelijk toelaat, maar de gemeente kan daar mee leven. De buurman, die een groothandel in edelstenen en juwelen heeft, niet, zegt veemarkt-voorzitter Ed Buis. De veemarkt moet zich nu dus, samen met de gemeente, verantwoorden voor de Raad van State. Mocht die vinden dat de veemarkt in gebreke blijft, dan is op termijn verhuizing misschien de enige uitweg. Een mogelijkheid is dan verhuizing naar de gemeente Beemster. Daar is de Stichting veemarkt echter nog totaal niet aan toe. Financieel gezien niet en ook emotioneel gezien niet, zegt Buis.

Lees ook: Veemarkt Purmerend verhuist mogelijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    a hamstra

    L.T.O/Z.L.T.O Wij boeren willen onze vertrouwde vee markten terug,
    Is macht nou echt zo heerlijk. dat u de boeren daarvoor laat barsten.

Of registreer je om te kunnen reageren.