Home

Achtergrond

Veel aandacht voor lelies

Lelies staan deze dagen flink in de belangstelling.

Op de bloemenveilingen worden goede prijzen voor deze bloemen betaald. In de showruimte van de CNB in Lisse wordt deze week het nieuwe en handelssortiment getoond.

De handel in bollen is niet meer zo groot, mede omdat er al veel producten in de boeken staan. De stemming is goed. De kwekerij kan daar echter niet te lang bij stil staan, want er staat werk voor de deur. In Frankrijk is al volop gestart met het rooien van de Lilium longiflorum. Deze oogst lijkt deze groter te worden dan de verwachtingen die er zijn voor de oogst in Nederland. Ook hier zal het rooien spoedig beginnen omdat er weinig groei van de bol meer verwacht wordt; de kwekerij heeft niet alleen te maken met waterschade door het overmatig gevallen regenwater, maar ook omdat het gewas door het te natte weer te vroeg is afgestorven.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.