Home

Achtergrond 159 x bekeken

'Vaak onveilig rondom school'

Ruim 35 procent van ouders vindt de omgeving van de basisschool onveilig voor hun kinderen.

De ouders vinden dat er te veel auto's rond de school rijden, dat ouders midden op de weg parkeren en dat er te hard in de buurt van de school wordt gereden. Dat blijkt uit een onderzoek, dat Veilig Verkeer Nederland (VVN) tijdens de campagne 'De scholen zijn weer begonnen' heeft uitgevoerd. VVN pleit al geruime tijd voor een autovrije of autoluwe schoolomgeving.

Veel ouders ergeren zich er ook aan dat in de buurt van basisscholen geen veilige oversteekplaatsen zijn. Verkeersbrigadiers kunnen die plekken veiliger maken aan het begin en het eind van de schooltijden.Er zijn ongeveer 45.000 verkeersbrigadiers.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat drie op de tien kinderen/ouders de kortste route naar school kiezen. Slechts een kwart kiest voor de veiligste route.

Bijna de helft van de ouders heeft van tevoren de route naar school met de kinderen gereden. Veel andere verkeersdeelnemers zeggen rekening te houden met de scholieren. Zeven op de tien fietsers zegt altijd op hen te letten. Onder automobilisten en brommer- en motorrijders ligt dat aantal hoger met respectievelijk 87 procent en 85 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.