Home

Achtergrond

'VS walgen van bruut geweld Mexico'

De Verenigde Staten walgen van het brute geweld dat Mexicaanse drugskartels gebruiken.

Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, donderdag in een reactie op de recente aanval op een Amerikaanse toerist in de roerige grensregio tussen de Verenigde Staten en Mexico.

,,Dit is een verschrikkelijke tragedie en we walgen er natuurlijk van. Net zoals we misselijk worden van het toenemende geweld in Mexico dat zich voornamelijk op onschuldige Mexicanen richt'', zei Clinton in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ABC.

De Amerikaanse toerist David Hartley werd vanuit een boot neergeschoten toen hij met zijn vrouw op een jetski zat. Hij was aan het jetskiën op Lake Falcon, een meer dat op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico ligt. Vermoedelijk zit een drugskartel achter de aanval.

Het lichaam van Hartley is nog niet gevonden. Mexicaanse autoriteiten maakten woensdag bekend dat een rechercheur die onderzoek deed naar de aanval, dood is gevonden. Zijn hoofd zou in een koffer zijn afgeleverd bij het Mexicaanse leger.

In Mexico kwamen al 28.000 mensen om het leven bij drugsgerelateerd geweld sinds de Mexicaanse overheid in december 2006 de oorlog verklaarde aan de drugskartels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.