Home

Achtergrond 183 x bekeken 1 reactie

VPRO bekijkt Nederland van boven

De VPRO begint een groot project om Nederland vanuit de lucht te bekijken.

Vanaf eind volgend jaar is Nederland vanuit vogelperspectief te volgen via televisie, radio, internet en de VPRO-gids, maakte de omroep woensdag bekend.

Het project onder de titel Nederland van boven is een ”visueel meeslepende ode aan onszelf”, aldus de VPRO. Vanuit vliegtuigen, helikopters, paragliders, ultralights (hele kleine vliegtuigen) en luchtballonnen worden luchtopnames gemaakt van ”de krioelende mierenhoop die Nederland is”.

In tien afleveringen laat de omroep zien ”hoe we werken, hoe we ons ontspannen, hoe we onze steden bouwen en hoe we ons landschap inrichten”. Een speciale website borduurt voort op de afleveringen, met onder meer een interactieve kaart van Nederland waarop mensen kunnen inzoomen.

De VPRO vraagt zich af waarom ons land niet elke dag totaal vastloopt in een ongelofelijke chaos. Zo ging heel Nederland tijdens de rust in de WK finale op hetzelfde moment naar de wc. Uitsluitend van bovenaf krijgen we antwoord op de vraag, aldus de omroep. ”Vanuit de lucht wordt zichtbaar wat vanaf de grond niet waarneembaar is. En zo is onder meer te zien hoe tijdens de rust van een belangrijke voetbalwedstrijd onze riolen, elektriciteitskabels en waterleidingen tenauwernood ontsnappen aan een fataal infarct.”

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Voor mij

    VPRO bekijkt Nederland van boven, net als de herkauwer

Of registreer je om te kunnen reageren.